Rožanec Mariana

Mariana Rožanec was born in Argentina, where she graduated as a National Public Accountant from the Faculty of Economic Sciences at the University of Buenos Aires, and afterwards worked as an external auditor.

Mariana has Slovenian roots, and in 2015 she moved to Slovenia, where she continued working in the field of external audit, and later in financial controlling and internal audit. Besides her work, she is doing a masters program in Business Studies at the Faculty of Law and Business Studies at the Catholic Institute in Ljubljana. Currently she is working on her master’s thesis in the field of intercultural management. Related to this research and as part of the ASEF fellowship program Mariana will be visiting Prof. dr. Matevž Raškovič at the Victoria University of Wellington, New Zealand.

In her free time she enjoys outdoor activities such as running, as well as spending time in nature, particularly hiking and cycling.

SLOVENIAN
Mariana Rožanec se je rodila v Argentini, kjer je diplomirala kot Pooblaščena javna revizorka na Fakulteti za ekonomske vede na Univerzi v Buenos Airesu, nato pa je delala kot zunanja revizorka.

Mariana ima slovenske korenine in se je leta 2015 preselila v Slovenijo, kjer je nadaljevala z delom na področju zunanje revizije, kasneje pa tudi na področju finančnega kontrolinga in notranje revizije. Poleg dela opravlja magistrski študij Poslovnih ved na Fakulteti za pravo in poslovne vede Katoliškega inštituta v Ljubljani. Trenutno dela na magistrski nalogi s področja medkulturnega managementa. V povezavi s to raziskavo in v okviru štipendijskega programa ASEF bo Mariana obiskala prof. Dr. Matevža Raškoviča na Victoria University of Wellington na Novi Zelandiji.

Prosti čas rada preživlja v naravi, predvsem uživa v teku, pohodništvu in kolesarjenju.

Categories: