Dobravc Škof Karin

Karin was born in Maribor, where she graduated from physics on the Faculty of natural sciences and mathematics. Now she is the 1st year of MSc in physics at the Faculty of mathematics and physics. Her interests lie in subjects related to biophysics and astrophysics, that is why she’s visiting prof. Gregor Gorjanc at the University of Edinburgh, where she will work in the area of genomics. In the course of the fellowship, Karin is hoping to explore multidisciplinary work on the project, where she can use knowledge of physics and gain information from other fields. In the past she has worked on a PKP project, participated in Physics days in Bistra and offered voluntary tutorship in scientific subjects.

In her free time, Karin is a member of SiNAPSA (Slovenian society for neuroscience), she enjoys skiing in the winter and reading books in the summer. She also plays the clarinet in several wind orchestras. Currently she represents Bizeljsko as its wine queen, where she is promoting local wines and viticulture amongst young people.

SLOVENIAN
Karin prihaja iz Maribora, kjer je zaključila dodiplomski študij fizike, na Fakulteti za naravoslovje in matematiko. Nato je študij nadaljevala na magisteriju v Ljubljani, na Fakulteti za matematiko in fiziko. Zanima jo raziskovanje na področju astrofizike in biofizike. Odločila se je obiskati prof. Gregorja Gorjanca na Univerzi v Edinburghu na Škotskem, kjer bo sodelovala na projektu iz genomike. Želi si pridobiti izkušnjo znanstvenega dela v interdisciplinarni skupini znanstvenikov, kjer bo lahko uporabila svoje fizikalno znanje, hkrati pa pridobila nova znanja iz ostalih področij. V preteklosti je delala na PKP projektu, sodelovana na Dnevih fizike v Tehniškem muzeju Bistra, ter kot prostovoljka nudila učno pomoč iz naravoslovnih predmetov.

V svojem prostem času je članica slovenskega društva za nevroznanost, SiNAPSA, pozimi uživa v smučanju, poleti pa v branju knjig. Prav tako igra klarinet v pihalnih orkestrih. Trenutno pa predstavlja aktualno vinsko kraljico Bizeljskega, kjer se trudi promovirati lokalna vina in vinogradništvo približati mlajšim generacijam.

Categories: