Fele Benjamin

Benjamin graduated in Computer Science at the Faculty of Computer and Information Science and is now enrolled in the second year of the master’s programme of Cognitive Science. He currently works at Jožef Štefan Institute where he participates in AI development for purposes of an art exhibition at Kapelica Gallery. Professionally, his most current interest is meta-cognitive control of learning and the application of human learning strategies in the field of artificial intelligence. The area is closely connected to automatic machine learning, which is one of the things prof. Dawn Song is working at UC Berkeley, where Benjamin will be staying this year.

Apart from his interests in cognitive science and machine learning, Benjamin is also interested in computer game development. He also likes to play music with his band mates and do sports to clear his head.

SLOVENIAN
Benjamin je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko na Univerzi v Ljubljani, trenutno pa obiskuje drugi letnik magistrskega programa Kognitivna znanost. Trenutno je kot študent zaposlen za Inštitutu Jožef Štefan, v Galeriji Kapelica pa za potrebe prihajajoče ekshibicije sodeluje pri razvoju umetno-inteligentnega sistema. Njegovo najbolj aktualno zanimanje je meta-kognitivni nadzor učenja in aplikacija človeških učnih strategij na učenje umetne inteligence. To področje je neposredno povezano s področjem avtomatskega strojnega učenja, ki je tudi eno od zanimanj prof. Dawn Song iz UC Berkeley, kjer bo Benjamin preživel del letošnjega leta. Poleg interesov na področjih kognitivne znanosti in strojnega učenja, Benjamina zanima tudi razvoj računalniških iger. S svojimi prijatelji rad ustvarja glasbo in se občasno ukvarja s športom, da si zbistri misli.

Categories: