ASEF
News

Donirajte del dohodnine ASEFu

December 15, 2021

Slovenski davčni zavezanci lahko zahtevajo, da se do 1% dohodnine nameni za financiranje upravičencev do donacij, ki so nevladne organizacije, politične stranke, reprezentativni sindikati ter registrirane cerkve in druge verske skupnosti. Donacija dela dohodnine vas ne stane nič, saj gre za donacijo, ki se financira iz že plačane dohodnine.

Med nevladne organizacije, katerim lahko donirate del dohodnine, spada tudi Inštitut ASEF.

V ASEFu smo s pomočjo donacij do sedaj omogočili 150 mladim talentom iz Slovenije študij na priznanih svetovnih univerzah in več kot 40 mladim s slovenskimi koreninami, da obiščejo Slovenijo in spoznajo deželo svojih prednikov. ASEF tako gradi mostove med Slovenci po svetu, mladim ponuja nove priložnosti in bogati slovensko zakladnico znanja. Z vašo pomočjo bomo še naprej za mlade talente ustvarjali nove priložnosti in povezovali Slovenijo s svetom.

Zadnji rok, da del dohodnine namenite ASEF-u je 31. december 2021. Hvaležni bomo, če lahko ASEF priporočite tudi svojim prijateljem in sorodnikom.

Davčni zavezanci lahko oddajo zahtevek za Namenitev dela dohodnine za donacije na enega izmed naslednjih dveh načinov:

1. Elektronsko prek portala eDavki. Na portalu poiščite vlogo “Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije (Doh-Don)”. V vlogi vpišite naziv organizacije (Inštitut ASEF), davčno številko (davčna številka ASEF-a je 84740175) in višino odstotka, ki ga namenjate (0,1, %, 0,2 %, … 1%). Če boste izbrali organizacijo, ki ni na veljavnem seznamu, vam bo program oddajo vloge zavrnil.

2. Po pošti ali osebno v nabiralnik na Finančnem uradu, kjer je davčni zavezanec vpisan v davčni register. V tem primeru morate vlogo lastnoročno podpisati. Na ASEF-u smo pripravili obrazec, ki že vsebuje vse potrebne podatke.

Ne pozabite! Rok za namenitev dela dohodnine je 31. december 2021.